5 dingen die je moet weten voor je een eigen bedrijf begint

februari 27, 2019

Een bedrijf beginnen is niet iets wat je zomaar doet. Er komt hard werken bij kijken en veel opofferingen. Maar ondanks alle opofferingen en uitdagingen stoppen de meeste bedrijven er alweer het eerste jaar ermee.

Wil jij niet bij de grootste deel van startups horen die het niet haalt? Lees dan verder om te weten waar je goed rekening mee moet houden als je voor je zelf wilt beginnen. Dit zijn de 5 dingen die je echt moet weten als je wilt beginnen voor jezelf:

1. Zorg voor een krachtig boodschap

Welk probleem los je op voor je klanten? En zijn ze bereid om ervoor te betalen?

2. Focus op de klant, en begrijp de markt goed waarin je je begeeft

Er zijn verschillende voorbeelden van bedrijven die niet over de eenvoudigste product/dienst of niet lijken te zijn eerste te bevorderen, toch zijn ze vreselijk succesvol. Dit komt omdat ze precies weten wat hun klanten nodig hebben.

Onderzoek de demografische en psychografische van je potentiële klantenbestand en zorg dat je goed weet wat hun wensen zijn.

3. Waar ga je je bedrijf vestigen?

Wat wordt het zakelijk postadres van je onderneming? Het is goed om daar over na te denken. Veel startups gebruiken hun thuis adres als zakelijk postadres, maar tegenwoordig is een virtueel inschrijfadres ook een optie.

4. Maak gebruik van social media

Wat misschien de beste voordeel die een ondernemer vandaag heeft is soical media. Als je een starter vandaag vergelijkt met een starter 15 jaar geleden, dan is het internet het grootste voordeel van nu. Vooral met Social Media kun je makkelijker een groot publiek bereiken, en je onderneming goed branden.

5. Omring jezelf met adviseurs en mentoren

Er is geen succesvolle ondernemer die terugkijkt en zegt, ‘’kijk dat heb ik allemaal alleen gedaan’’. Hoe je het wendt of keert, ondernemen is vallen en opstaan, het enige verschil tussen een succesvolle ondernemer en een ondernemer die het niet redt is, dat de succesvolle ondernemer vaker bereid is om te vallen.

Het is dus ook erg belangrijk om je te omringen met mensen die het al eerder gedaan hebben om te leren van hun fouten en successen. Op deze manier hoef jij niet dezelfde fouten te maken en leer je wat je wel moet doen.

Geen reacties

Geef een reactie